Полезно

Ароматерапия

ароматерапияТерминът "ароматерапия" се е появил много отдавна. Историята на метода на лечение на човешкото тяло с помощта на етерични масла и други специални ароматни средства стига до нас още от древни времена. Преди около 4000 години хората се открили как да извличат етерични масла. Това се доказва от археологическите разкопки в Китай, Месопотамия, Индия, Египет и Персия. Римляните и гърците са получили достъп до това изкуство, след като са го приобщи

Кинезитерапия

Кинезитерапия​Кинезитерапията (от гръцки “kinesis“-движение и “therapy“-лечение) – това е лечение чрез движение и физкултура. Движението е естествена биологична функция на организма. А също и важен елемент от цялостната физикална медицина и рехабилитация.

Лечебна физкултура

лечебна физкултура от hipokratbg.com

Като се имат предвид различните методи за терапевтична интервенция, няма как да не споменем и лечебната физкултура. Този клон на медицината се класифицира като укрепващ и стимулиращ.

Акупресура

АкупресураКитайците за дългата си история са изобретили не само хартията, компаса и барута. Но те открили, че масажирайки определени области по стъпалата на краката, може да бъде намалена или дори премахната цялата болка в различни части на тялото: на ставите, мускулите, вътрешните органи.

Лечебен масаж

Лечебен масажЕдин от основните методи на лечение и предотвратяване на различни заболявания и наранявания е терапевтичния, лечебен масаж. Както всеки друг вид масаж, използван по предназначение и с подходящия избор на методи, техники и правилно дозиране, лечебният масаж се характеризира с благоприятните си ефекти върху тялото. А именно – значително подобрява общото здравословно състояние и повишава жизнеността.


created by SeoWebDesign